Benerink Nieuws

Zomerbanden wisselen

Veel van onze klanten komen, terecht, met de vraag wanneer het verstandig is om de winterbanden te wisselen voor de zomerbanden. Er zijn enkele punten die je kunt overwegen om de winterbanden naar zomerbanden te wisselen. Deze punten hangen echter niet alleen van de temperatuur af of van het weer. Daarom hebben wij enkele tips voor onze klanten.

Wissel niet te snel voor zomerbanden

Winterbanden hoeven niet direct bij hogere temperaturen te wisselen. De optimale remafstand van een winterband is nog tot wel 18°C. Het is sowieso handig om de zomerbanden er pas onder te zetten wanneer de kans op ijzel of sneeuw niet meer aanwezig is. Het is ook afhankelijk wanneer je wegrijdt, moet u vaak in de ochtend vroeg weg, dan is de kans op ijzel nog steeds langere tijd aanwezig.
Bent u veel onderweg, dan is het de moeite waard om banden wel tijdig te wisselen. Winterbanden slijten dan sneller door warmere temperaturen.

De winterbanden zijn bijna versleten

Als je de winterbanden zeker voor het volgende winterseizoen moet vervangen, is het een tip om langer op de winterbanden door te rijden wanneer het weer mooier wordt. De slijtage op de zomerbanden wordt dan uitgesteld, je moet toch nieuwe winterbanden. Dan is het rendabel om de zomerbanden nog even te sparen.

Plan tijdig uw afspraak

Heb je nieuwe banden nodig en/of wil je de banden graag wisselen? Plan dan tijdig de afspraak in. Onze ervaring is dat tijdens deze periode de werkplaats en werkplaatsreceptie overspoelt wordt met de klanten die allemaal tegelijk de banden willen wisselen. Wij plannen in deze periode ook vaak de zaterdagen vol om aan de vraag te kunnen voldoen. Daarnaast werken onze technici ook vaak over.
Om de zorgen en stress te vermijden, adviseren wij dan ook om tijdig de afspraak te plannen en de nieuwe banden (indien nodig) te bestellen bij ons.

Condition Based Service

BMW is gestopt met grote en kleine onderhoudsbeurten dankzij Condition Based Service (CBS). Het slimme onderhoudssysteem van BMW controleert ongemerkt alle belangrijke slijtagedelen en vloeistoffen. Uw BMW geeft zelf aan of hij voor onderhoud naar de werkplaats moet.

 

Wat is Condition Based Service?
BMW Condition Based Service is de basis voor slim onderhoud, waardoor u kunt besparen op onderhoudskosten. U wordt automatisch vier weken van te voren geattendeerd op de servicebehoefte van uw BMW. Uw onderhoudskosten zullen lager zijn en het onderhoud is volledig transparant. Bovendien verschillen rijstijlen nou eenmaal. Korte ritjes hebben een andere invloed op bijvoorbeeld uw motorolie dan lange ritten. Ook daar houdt CBS rekening mee. Dat betekend dus dat u service op maat krijgt.
Service Interval Indicator
Afhankelijk van het model beschikt uw BMW over Condition Based Service (CBS) of de Service Interval Indicator (SII). De Service interval Indicator kondigt u van te voren automatisch aan hoeveel kilometers er nog resteren voordat de volgende servicebeurt voor uw BMW nodig is.
BMW Teleservices
Sinds maart 2013 zijn alle BMW modellen standaard uitgerust met BMW Teleservices. Deze innovatie maakt Condition Based Service nóg slimmer. Het zorgt ervoor dat de data die uw BMW verzamelt automatisch naar BMW gezonden wordt. Vervolgens maakt u zelf een afspraak met ons, door te bellen, mailen of online via onze website. Alleen beschikbaar in combinatie met BMW navigatiesysteem Professional, BMW navigatiesysteem Business of BMW radio Professional.

Bron: BMW CBS, 2018

Fabrieksgarantie
Wij attenderen u middels deze informatie op dat de BMW Fabrieksgarantie komt te vervallen, wanneer u 10% overschrijdt op de door uw auto aangegeven servicebehoefte c.q. kilometerstand.