Zomerbanden wisselen

Veel van onze klanten komen, terecht, met de vraag wanneer het verstandig is om de winterbanden te wisselen voor de zomerbanden. Er zijn enkele punten die je kunt overwegen om de winterbanden naar zomerbanden te wisselen. Deze punten hangen echter niet alleen van de temperatuur af of van het weer. Daarom hebben wij enkele tips voor onze klanten.

Wissel niet te snel voor zomerbanden

Winterbanden hoeven niet direct bij hogere temperaturen te wisselen. De optimale remafstand van een winterband is nog tot wel 18°C. Het is sowieso handig om de zomerbanden er pas onder te zetten wanneer de kans op ijzel of sneeuw niet meer aanwezig is. Het is ook afhankelijk wanneer je wegrijdt, moet u vaak in de ochtend vroeg weg, dan is de kans op ijzel nog steeds langere tijd aanwezig.
Bent u veel onderweg, dan is het de moeite waard om banden wel tijdig te wisselen. Winterbanden slijten dan sneller door warmere temperaturen.

De winterbanden zijn bijna versleten

Als je de winterbanden zeker voor het volgende winterseizoen moet vervangen, is het een tip om langer op de winterbanden door te rijden wanneer het weer mooier wordt. De slijtage op de zomerbanden wordt dan uitgesteld, je moet toch nieuwe winterbanden. Dan is het rendabel om de zomerbanden nog even te sparen.

Plan tijdig uw afspraak

Heb je nieuwe banden nodig en/of wil je de banden graag wisselen? Plan dan tijdig de afspraak in. Onze ervaring is dat tijdens deze periode de werkplaats en werkplaatsreceptie overspoelt wordt met de klanten die allemaal tegelijk de banden willen wisselen. Wij plannen in deze periode ook vaak de zaterdagen vol om aan de vraag te kunnen voldoen. Daarnaast werken onze technici ook vaak over.
Om de zorgen en stress te vermijden, adviseren wij dan ook om tijdig de afspraak te plannen en de nieuwe banden (indien nodig) te bestellen bij ons.