Uitgelicht

Uitgelicht

 

Op deze pagina vindt u extra informatie over verschillende werkplaatsreparaties die wij uitvoeren of apparatuur die wij gebruiken.
Zo krijgt u meer inzicht wat wij doen in onze werkplaats!

Heeft u nog een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Laat het ons dan weten! Wij zorgen dat u zo snel mogelijk weer up-to-date bent.
U kunt uw onderwerp sturen naar marketing@benerink.nl.

Zomerbanden wisselen

Veel van onze klanten komen, terecht, met de vraag wanneer het verstandig is om de winterbanden te wisselen voor de zomerbanden. Er zijn enkele punten die je kunt overwegen om de winterbanden naar zomerbanden te wisselen. Deze punten hangen echter niet alleen van de temperatuur af of van het weer. Daarom hebben wij enkele tips voor onze klanten.

Wissel niet te snel voor zomerbanden

Winterbanden hoeven niet direct bij hogere temperaturen te wisselen. De optimale remafstand van een winterband is nog tot wel 18°C. Het is sowieso handig om de zomerbanden er pas onder te zetten wanneer de kans op ijzel of sneeuw niet meer aanwezig is. Het is ook afhankelijk wanneer je wegrijdt, moet u vaak in de ochtend vroeg weg, dan is de kans op ijzel nog steeds langere tijd aanwezig.
Bent u veel onderweg, dan is het de moeite waard om banden wel tijdig te wisselen. Winterbanden slijten dan sneller door warmere temperaturen.

De winterbanden zijn bijna versleten

Als je de winterbanden zeker voor het volgende winterseizoen moet vervangen, is het een tip om langer op de winterbanden door te rijden wanneer het weer mooier wordt. De slijtage op de zomerbanden wordt dan uitgesteld, je moet toch nieuwe winterbanden. Dan is het rendabel om de zomerbanden nog even te sparen.

Plan tijdig uw afspraak

Heb je nieuwe banden nodig en/of wil je de banden graag wisselen? Plan dan tijdig de afspraak in. Onze ervaring is dat tijdens deze periode de werkplaats en werkplaatsreceptie overspoelt wordt met de klanten die allemaal tegelijk de banden willen wisselen. Wij plannen in deze periode ook vaak de zaterdagen vol om aan de vraag te kunnen voldoen. Daarnaast werken onze technici ook vaak over.
Om de zorgen en stress te vermijden, adviseren wij dan ook om tijdig de afspraak te plannen en de nieuwe banden (indien nodig) te bestellen bij ons.

Airco service

De lekkere maanden komen er weer aan, gelukkig! Het is prettig om een goed werkende airco in je auto te hebben. We hebben een paar tips voor een goed werkende airco op een rijtje gezet.
Plan tijdig je airco-onderhoud in. Het onderhoud aan de airco duurt niet te lang, je zou het kunnen combineren met andere onderhoudswerkzaamheden. De airco check, zonder bijvullen, is trouwens helemaal gratis voor onze klanten!

Hoe vaak moet de airco gereinigd en gevuld worden?
Wij adviseren om twee keer per jaar, bijvoorbeeld aan de start van de winter en aan de start van de zomer, de airco te laten controleren. Deze airco check is overigens gratis. Wij controleren de airco op verschillende punten en vullen alleen bij in overleg met klanten.
Daarnaast is het verstandig om de airco één keer in de twee jaar te laten reinigen en bijvullen.

 

Tip 1 – Van uitstel komt afstel
Het koelmiddel in de airco wordt elk jaar ongeveer 10% minder. De compressor van de airco kan kapot gaan wanneer het koelmiddel te laat wordt bijgevuld. Reparatiekosten kunnen hoog oplopen, terwijl het bijvullen van een airco niet zo’n hoog kostenplaatje heeft. Combineer bijvoorbeeld het bijvullen van de airco met de periodieke onderhoudsbeurt en voorkom hoge kosten.

Tip 2 – Maximaal 6 graden verschil
Voordat je de aircotemperatuur instelt is het handig om de buitentemperatuur te checken. Houdt maximaal 6 graden verschil aan met de buitentemperatuur om verkoudheid of keelpijn tegen te gaan.

Tip 3 – Bij regen de airco inschakelen
Wanneer het regent, kunnen de ramen beslaan. Zet de airco aan en binnen een korte tijd zijn de ruiten niet meer beslagen.

Tip 4 – In de winter ook airco
In de wintermaanden is het verstandig om de airco in te schakelen. De warme, droge lucht zorgt ervoor dat de ramen niet meer bevroren of beslagen zijn.

Tip 5 – In de bergen airco uitschakelen
Mocht je lekker op vakantie gaan naar de bergen met de caravan, moet de auto flink werken. Geef je auto extra vermogen door de airco uit te schakelen.

Tip 6 – Brandstofslurper
De airco verbruikt het meeste brandstof! Vooral bij het starten van de motor op een hete zomerdag. Tevens vraagt hij veel vermogen van de motor. Doe daarom de airco uit wanneer de temperatuur aangenaam is.

Automaatbak spoelen

Herkent u de volgende problemen bij uw auto?

  • De automaatbak schakelt slecht
  • Uw auto bonkt en/of slipt
  • Uw auto schommelt in toeren
  • Uw auto verbruikt veel brandstof
  • Uw auto rijdt niet makkelijk weg
  • Opschakelen verloopt niet soepel

Wanneer u vaak last heeft van schakelklachten met een automatische transmissie, kan dit veroorzaakt worden door vervuiling. Het is daarom bevorderlijk voor uw auto en uw eigen comfort om de automaatbak te laten spoelen,  reinigen en de olie te verversen.

Preventief onderhoud is hierbij aan te raden; dit geldt zeker voor het spoelen en reinigen van een automaatbak. Wij raden aan om dit te doen bij 60.000-80.000 km of elke 2 tot 3 jaar. Dit voorkomt dure reparaties in de toekomst.

Hoe werkt het spoelen?

Autobedrijf Benerink maakt gebruik van geavanceerde apparatuur,  om uw automaatbak te spoelen, reinigen en te verversen.
Deze apparatuur wordt aangesloten op het oliecircuit van uw auto. De auto wordt gestart en de olie rondgepompt, zodat het hele circuit gereinigd wordt. Vervolgens wordt er verse, nieuwe olie toegevoegd.
Na deze spoeling schakelt en functioneert uw automaat in de meeste gevallen weer als nieuw!

Mocht u meer informatie willen, kunt u contact opnemen met onze werkplaats chef Rob Benerink via rob@benerink.nl of bellen naar 0541-570650.

Team Autobedrijf Benerink