Uitgelicht

Uitgelicht

 

Op deze pagina vindt u extra informatie over verschillende werkplaatsreparaties die wij uitvoeren of apparatuur die wij gebruiken.
Zo krijgt u meer inzicht wat wij doen in onze werkplaats!

Heeft u nog een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Laat het ons dan weten! Wij zorgen dat u zo snel mogelijk weer up-to-date bent.
U kunt uw onderwerp sturen naar marketing@benerink.nl.

Wintersport Check

Ga jij nog op wintersport??

Zorgeloos op uw winterbestemming. Kom onderweg niet voor onaangename verrassingen te staan en laat daarom bij ons de Wintersportcheck uitvoeren.

Omdat wintersport al genoeg kost, is de check voor trouwe* Benerink relaties kosteloos.

Ook onmisbaar op wintersport zijn: sneeuwkettingen, skikoffers, dak dragers en rubbermatten. De eerste 3 kunt u bij ons huren of kopen*.
De rubbermatten zijn alleen te koop.

Afspraken kunt u direct online maken, of mailen naar planning@benerink.nl.

* Vraag naar de voorwaarden bij een van onze medewerkers.

Weten wat de Wintersportcheck inhoudt? Bekijk dan het onderstaande.

 

Automaatbak spoelen

Herkent u de volgende problemen bij uw auto?

  • De automaatbak schakelt slecht
  • Uw auto bonkt en/of slipt
  • Uw auto schommelt in toeren
  • Uw auto verbruikt veel brandstof
  • Uw auto rijdt niet makkelijk weg
  • Opschakelen verloopt niet soepel

Wanneer u vaak last heeft van schakelklachten met een automatische transmissie, kan dit veroorzaakt worden door vervuiling. Het is daarom bevorderlijk voor uw auto en uw eigen comfort om de automaatbak te laten spoelen,  reinigen en de olie te verversen.

Preventief onderhoud is hierbij aan te raden; dit geldt zeker voor het spoelen en reinigen van een automaatbak. Wij raden aan om dit te doen bij 60.000-80.000 km of elke 2 tot 3 jaar. Dit voorkomt dure reparaties in de toekomst.

Hoe werkt het spoelen?
Autobedrijf Benerink maakt gebruik van geavanceerde apparatuur,  om uw automaatbak te spoelen, reinigen en te verversen.
Deze apparatuur wordt aangesloten op het oliecircuit van uw auto. De auto wordt gestart en de olie rondgepompt, zodat het hele circuit gereinigd wordt. Vervolgens wordt er verse, nieuwe olie toegevoegd.
Na deze spoeling schakelt en functioneert uw automaat in de meeste gevallen weer als nieuw!

Mocht u meer informatie willen, kunt u contact opnemen met onze werkplaats chef Rob Benerink via rob@benerink.nl of bellen naar 0541-570650.

Team Autobedrijf Benerink

 

Winterbanden

Velen van ons zien het nut niet van winterbanden en vinden deze daarom ook overbodig. Maar wanneer zijn ze dan nodig? Wanneer het gaat sneeuwen? Of wanneer de vorst weer in de grond zit? Wij gaan een paar punten doornemen waarom winterbanden van belang zijn.

Bandenprofiel

Doordat winterbanden een bepaald profiel hebben, kan water en sneeuw makkelijker worden afgevoerd. Dit komt omdat de banden kanalen hebben naar buiten en meer uit blokken bestaat. Ook is het profiel dikker, zodat de sneeuw er tussen blijft en zo via de buitenkant wordt afgevoerd. Let op! Bij een winterband met minder dan 4,5 mm profiel verliest een winterband zijn voordelen en voert hij minder makkelijk af.

De remweg van winterbanden

Het klinkt logisch, maar toch vermelden we het even; de remweg van winterbanden is korter dan zomerbanden. Je staat bijvoorbeeld in de sneeuw toch 2 à 3 keer sneller stil!

Dit betekent natuurlijk niet dat u dicht op uw voorganger kunt gaan rijden omdat uw remweg verkort wordt. Onze tip is en blijft: houdt afstand van uw voorganger.

Winterbanden in Nederland & het buitenland

In Nederland zijn de winterbanden niet verplicht, maar zeer wenselijk wanneer de temperaturen lager dan 7 graden Celsius zijn. Wanneer u besluit om geen winterbanden aan te schaffen en u rijdt schade bij een andere weggebruiker, kunt u aansprakelijk worden gesteld.

Voor de mensen die naar het buitenland gaan; in veel landen zoals Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk zijn de winterbanden verplicht.

Winterbanden én zomerbanden

Een reden om niet voor winterbanden te kiezen is dat het een dure aanschaf is. Echter is dit verwaarloosbaar. De aanschafprijs van winterbanden zijn vaak gelijk aan die van de zomerbanden en de zomerbanden slijten niet op het moment dat u gebruik maakt van winterbanden!

Er zijn nog meer goede redenen om winterbanden te laten monteren. Wilt u nog meer voordelen weten of gewoon meer informatie? Dan kunt u terecht bij onze werkplaats chef Rob Benerink door te mailen naar rob@benerink.nl of bellen 0541-570650. Wij helpen u graag verder!

Team Autobedrijf Benerink