BMW X2 – ‘Wees degene die durft’

Waar de X6 en X4 overduidelijk broertjes zijn van respectievelijk de X5 en de X3, staat de X2 designtechnisch meer op eigen benen. BMW laat overigens een groot deel van het uiterlijk van de X2 Concept intact. Zelfs de BMW-beeldmerken op de C-stijlen hebben de overgang van studiemodel naar productierijpe auto overleefd.

Opmerkelijk is de vorm van de nierengrille op de neus van de X2. De nieren zijn meer trapeziumvormig dan we van BMW gewend zijn. Full-ledkoplampen zijn optioneel. Aan de achterzijde zijn lichtunits gemonteerd met de bekende L-vormige led-invulling. De gele (Galvanic Gold) en blauwe (Misano Blue) lakkleur die je op de foto’s ziet, is door BMW nog niet op een ander model toegepast. Standaard vullen 17-inch metende wielen de ietwat hoekige wielkasten op.

De marktintroductie van de X2 staat gepland voor maart 2018. Op de bestellijst worden aanvankelijk alleen de 192 pk sterke sDrive20i, de 190 pk sterke xDrive20d en de 231 pk sterke xDrive25d geplaatst. Schakelen gaat in de benzineversie middels een zeventraps Steptronic-transmissie.

Begin volgend jaar komt ook van vierwielaangedreven variant met deze benzinemotor beschikbaar. Rond die tijd wordt het motorenaanbod verder uitgebreid met de 140 pk sterke sDrive18i, de sDrive18d en de xDrive18d. X2’s met een viercilinder zijn aan de achterzijde te herkennen aan de aan weerszijden van de achterbumper geplaatste uitlaatpijpen met een diameter van 9 centimeter.
Let wel, dat is net zo dik als die onder een X6 M.

Bron: Autoweek, 2017