De nieuwe BMW X3.

KLAAR VOOR ACTIE.

De BMW X3 is een regelrechte hit. Sinds de introductie van het eerste model in 2003 heeft BMW er al meer dan 1,5 miljoen van verkocht. Nu is het tijd voor de derde generatie. De nieuwe BMW X3 is bij ons te bewonderen in de showroom.

Lichter

Groter, maar niet zwaarder. Dat heeft BMW bereikt door de wielophanging en motoren van aluminium te maken. Zodoende weegt de nieuwe BMW X3 tot maximaal 55 kilo lichter dan vergelijkbaar uitgeruste uitvoeringen van de vorige generatie. Over die motoren gesproken: direct tijdens de marktlancering in het najaar van 2017 is de nieuwe BMW X3 leverbaar met onderstaande motoren. Alle motoren zijn gekoppeld aan een achttraps Steptronic-automaat. De BMW X3 xDrive30i komt in December 2017 en de BMW X3 xDrive20i staat in het voorjaar van 2018 op de kalender.

Groter

Het zal je niet verbazen dat de nieuwe BMW X3 groter is geworden. We leven nu eenmaal in een tijd waarin alles groter moet. Het verschil met de vorige X3 is overigens niet heel groot. De X3 meet nu 4,71 meter. Dat is zo’n vier centimeter meer dan de vorige X3. Ook de wielbasis groeide: van 2,81 naar 2,86 meter. Dat resulteert logischerwijs ook in meer interieurruimte.

Elektrische BMW X3

Omdat de nieuwe BMW X3 op een volledig nieuwe architectuur staat, kan BMW ook een elektrische X3 uitbrengen. Die komt in 2019 op de markt. De auto wordt een tegenhanger van de elektrische variant van de Mercedes-Benz GLC.

Vijfzitter

De BMW X3 is als vanouds een vijfzitter met meer dan genoeg opbergruimte. De bagageruimte is identiek aan de voorganger: 550 liter. Klap de achterbank neer (40:20:40) en er ontstaat 1.600 liter. Het neerklappen van de achterbank kan eenvoudig met een hendel vanuit de laadruimte.

Smartphone

Logischerwijs is de nieuwe X3 ook wat bedieningsgemak en veiligheidssystemen bij de tijd. Zo heeft de X3 gebarenbediening (optioneel), Intelligent Voice Assistant en uiteraard een uitgebreid infotainmentsysteem met smartphoneconnectiviteit.

Veiligheid

Op het gebied van veiligheid zijn systemen als Active Cruise Control, Driving Assistant Plus inclusief stuur- en rijbaanassistent, Lane Change Assistant (naar verwachting vanaf december 2017) en de rijstrookassistent met bescherming tegen aanrijdingen van opzij noemenswaardig. Prijzen maakt BMW later bekend.

Bron: AutoRAI, 2017