MINI blog

Nieuwe MINI – opgefrist design!

MINI heeft het design van de drie- en vijfdeurs hatchback en cabrio iets aangescherpt. Het meest toffe aspect van de vernieuwde MINI Zonder twijfel de achterlichten met uniek Union Jack-design!

Union Jack-achterlichten!

De noviteiten? Zoals gezegd de LED-achterlichten in opvallend Union Jack-design en nieuwe LED-koplampen met Matrix-functie voor grootlicht. De functies van het Union Jack-achterlicht zijn gerangschikt in de vorm van de Britse vlag: de richtingaanwijzer is horizontaal geplaatst, het remlicht verticaal en het achterlicht wordt gevormd door de diagonale lijnen in de vlag.

Projectie

Ook leuk om te weten: de vernieuwde Mini hatchback en Cabrio hebben projectie van het Mini-logo op grond vanuit buitenspiegel aan bestuurderskant. Ook siert op de Mini-modellen het nieuwe Mini-logo, te herkennen aan uitsparingen tussen de ‘vleugels’.

 

Drie nieuwe kleuren

Daarnaast introduceert Mini nieuwe carrosseriekleuren (Emerald Grey metallic, Starlight Blue metallic en Solaris Orange metallic), nieuwe lichtmetalen wielen en een uitgebreid gamma lederen bekleding, interieurafwerking en Colour Lines.

Meer cilinderinhoud voor driepitters

Op het gebied van motoren is er ook nieuws, want de driecilindermotoren van de Mini One en Mini One First krijgen meer cilinderinhoud en een hoger koppel. De cilinderinhoud bedraagt nu 1,5 liter (was 1,2 liter). Het koppel stijgt respectievelijk naar 160 Nm en 190 Nm. Dit was 150 en 180 Nm.

 

Automaat

Een 7-traps Steptronic transmissie met dubbele koppeling is leverbaar voor de One, Cooper, Cooper S en Cooper D. De Cooper SD is standaard voorzien van een 8-traps Steptronic.

Inductielader

Mini levert voortaan standaard een multifunctioneel stuurwiel en radio met 6,5-inch kleurenscherm, USB en Bluetooth-interface. Optioneel is een radio met navigatiesysteem met touchscreen. Een andere optie vormt een draadloze inductielader voor smartphones.

Bron: AutoRai, 2018

Mini Countryman: oud vs nieuw

Hoe anders is de nieuwe Mini Countryman ten opzichte van zijn voorganger? Heel anders! Deze foto’s zijn het bewijs.

Helemaal nieuw

De compleet nieuwe Mini Countryman is groter, breder, hoger, ruimer en slimmer dan zijn voorganger. Het SUV-karakter van de vorige Countryman is echter behouden en zelfs nog verder benadrukt. Onderhuids is alles anders en deelt de Mini diverse componenten met de BMW 2 Serie Active Tourer. Beide modellen staan dus op het zogeheten UKL2-platform (Untere Klasse).

De afmetingen

Hoeveel groter, breder en langer is de nieuwe Countryman ten opzichte van zijn voorganger? We zetten de afmetingen op een rij.

Afmetingen nieuwe Mini Countryman

Lengte: 4.299 mm
Breedte exclusief spiegels: 1.822 mm
Hoogte: 1.557 mm
Wielbasis: n.b.
Bagageruimte: 450 – 1.390 Liter

Afmetingen vorige Mini Countryman

Lengte: 4.097 mm
Breedte exclusief spiegels: 1.789 mm
Hoogte: 1.544 mm
Wielbasis: 2.595 mm
Bagageruimte: 350 – 1.170 Liter

 

 

 

De noviteiten op een rij:

  • 20 centimeter langer dan voorganger
  • Meer interieurruimte
  • De bagageruimte bedraagt 450 liter óf 1.309 liter met neergeklapte achterbank (220 liter meer dan voorheen)
  • Elektrisch te openen en sluiten achterklep (handsfree)
  • Picnic Bench: een flexibele en uitklapbare zitting geïntegreerd in de bagageruimte, met comfortabele zitkussens voor twee personen
  • Mini Cooper S E Countryman ALL4 is de eerste Mini met plug-in hybride aandrijving
  • Nieuwe motoren en transmissie en beter All4-vierwielaandrijving
  • Centrale display met optioneel touchscreenfunctie
  • Country Timer meet hoe vaak je over uitdagend terrein rijdt

BRON: AUTORAI