Nieuwe MINI – opgefrist design!

MINI heeft het design van de drie- en vijfdeurs hatchback en cabrio iets aangescherpt. Het meest toffe aspect van de vernieuwde MINI Zonder twijfel de achterlichten met uniek Union Jack-design!

Union Jack-achterlichten!

De noviteiten? Zoals gezegd de LED-achterlichten in opvallend Union Jack-design en nieuwe LED-koplampen met Matrix-functie voor grootlicht. De functies van het Union Jack-achterlicht zijn gerangschikt in de vorm van de Britse vlag: de richtingaanwijzer is horizontaal geplaatst, het remlicht verticaal en het achterlicht wordt gevormd door de diagonale lijnen in de vlag.

Projectie

Ook leuk om te weten: de vernieuwde Mini hatchback en Cabrio hebben projectie van het Mini-logo op grond vanuit buitenspiegel aan bestuurderskant. Ook siert op de Mini-modellen het nieuwe Mini-logo, te herkennen aan uitsparingen tussen de ‘vleugels’.

 

Drie nieuwe kleuren

Daarnaast introduceert Mini nieuwe carrosseriekleuren (Emerald Grey metallic, Starlight Blue metallic en Solaris Orange metallic), nieuwe lichtmetalen wielen en een uitgebreid gamma lederen bekleding, interieurafwerking en Colour Lines.

Meer cilinderinhoud voor driepitters

Op het gebied van motoren is er ook nieuws, want de driecilindermotoren van de Mini One en Mini One First krijgen meer cilinderinhoud en een hoger koppel. De cilinderinhoud bedraagt nu 1,5 liter (was 1,2 liter). Het koppel stijgt respectievelijk naar 160 Nm en 190 Nm. Dit was 150 en 180 Nm.

 

Automaat

Een 7-traps Steptronic transmissie met dubbele koppeling is leverbaar voor de One, Cooper, Cooper S en Cooper D. De Cooper SD is standaard voorzien van een 8-traps Steptronic.

Inductielader

Mini levert voortaan standaard een multifunctioneel stuurwiel en radio met 6,5-inch kleurenscherm, USB en Bluetooth-interface. Optioneel is een radio met navigatiesysteem met touchscreen. Een andere optie vormt een draadloze inductielader voor smartphones.

Bron: AutoRai, 2018