Gratis Airco Check

De lekkere maanden komen er weer aan, gelukkig! Het is prettig om een goed werkende airco in je auto te hebben. Daarom bieden wij bij Benerink drie verschillende pakketten aan voor u, zodat u zelf kunt kiezen welk pakket het beste bij uw auto past.
Lees ook even onze tips onder de afbeelding, zo weet u zeker dat u het juiste pakket kiest.
Plan tijdig je airco-onderhoud in. Het onderhoud aan de airco duurt niet te lang, u zou het kunnen combineren met andere onderhoudswerkzaamheden.

 

Airco Tips

Tip 1 – Hoe vaak moet de airco gereinigd en gevuld worden?
Wij adviseren om twee keer per jaar, bijvoorbeeld aan de start van de winter en aan de start van de zomer, de airco te laten controleren. Deze airco check is overigens gratis. Wij controleren de airco op verschillende punten en vullen alleen bij in overleg met klanten.
Daarnaast is het verstandig om de airco één keer in de twee jaar te laten reinigen en bijvullen.

Tip 2 – Van uitstel komt afstel
Het koelmiddel in de airco wordt elk jaar ongeveer 10% minder. De compressor van de airco kan kapot gaan wanneer het koelmiddel te laat wordt bijgevuld. Reparatiekosten kunnen hoog oplopen, terwijl het bijvullen van een airco niet zo’n hoog kostenplaatje heeft. Combineer bijvoorbeeld het bijvullen van de airco met de periodieke onderhoudsbeurt en voorkom hoge kosten.

Tip 3 – Maximaal 6 graden verschil
Voordat je de aircotemperatuur instelt is het handig om de buitentemperatuur te checken. Houdt maximaal 6 graden verschil aan met de buitentemperatuur om verkoudheid of keelpijn tegen te gaan.

Tip 4 – Bij regen de airco inschakelen
Wanneer het regent, kunnen de ramen beslaan. Zet de airco aan en binnen een korte tijd zijn de ruiten niet meer beslagen.

Tip 5 – In de winter ook airco
In de wintermaanden is het verstandig om de airco in te schakelen. De warme, droge lucht zorgt ervoor dat de ramen niet meer bevroren of beslagen zijn.

Tip 6 – In de bergen airco uitschakelen
Mocht je lekker op vakantie gaan naar de bergen met de caravan, moet de auto flink werken. Geef je auto extra vermogen door de airco uit te schakelen.

Tip 7 – Brandstofslurper
De airco verbruikt het meeste brandstof! Vooral bij het starten van de motor op een hete zomerdag. Tevens vraagt hij veel vermogen van de motor. Doe daarom de airco uit wanneer de temperatuur aangenaam is.