Financial lease geeft u als ondernemer
financiële ruimte, maar ook de controle.

Financial lease

Financial lease geeft u als ondernemer financiële ruimte, maar ook de controle. U bent immers direct eigenaar van de betreffende auto en houdt grip op uw wagenpark. Zaken als de aankoop, onderhoud en verzekeringen regelt u namelijk helemaal zelf. Als eigenaar van de auto, komt deze bovendien ook op de balans te staan en dat kan interessante fiscale voordelen bieden.

In de praktijk

Bij financial lease hoeft u niet in één keer een grote investering te doen. De auto wordt gekocht op afbetaling en u lost maandelijks af aan de leasemaatschappij. In deze maandtermijnen zit ook de rente verwerkt.

Wanneer het leasecontract afloopt, kunt u de auto overnemen tegen een vooraf overeengekomen slottermijn. Als aanbetaling dient minimaal het Btw-bedrag te worden voldaan. Het totale financieringsbedrag wordt hierdoor verlaagd, en het te betalen maandbedrag ook.

De looptijd van een financial lease is vaak gelijk aan de economische levensduur of bijtellingsperiode. Hierdoor kunt u de auto als investering boeken op de balans én u mag de auto volledig afschrijven.

 

 

Fill 1